Het nieuws:

Elon Musk reageerde vanochtend in een tweet op een vraag van een Ierse Tesla rijder:

Uit dit bericht kunnen we opmaken dat Tesla van plan is om het in 2019 mogelijk te maken om van noord naar zuid en van oost naar west door europa te kunnen rijden door middel van het supercharger netwerk.

Op onderstaande url is een overzicht te vinden van alle bestaande en geplande superchargers: Kaart met Tesla superchargers

Wat wij ervan denken:

Op dit moment kun je al van zuid Spanje naar de Noordkaap komen dus zeker in centraal Europa kun je eigenlijk al van 100% dekking spreken. Wat je op de supercharger kaart kunt zien is dat er aan de randen van Europa nog geen volledige dekking is. Kijk je bijvoorbeeld naar Kiev (waarover Musk spreekt) dan lijken er inderdaad plannen om in die regio een aantal superchargers te zetten maar met de geplande superchargers kom je in Kiev maar ook niet veel verder dan dat. Het is dus nog wel even afwachten wat Tesla verstaat onder ‘100% coverage’.

Met de komst van de model 3 is meer capaciteit wenselijk dus deze plannen zijn erg logisch. Of Tesla ook daadwerkelijk 100% dekking kan realiseren volgend jaar is nog even afwachten, in het verleden is gebleken dat de doelen vaak net iets hoger gesteld worden dan wat daadwerkelijk bereikt wordt.

Wat jullie ervan denken: