Elon Musk stuurde gisteravond een tweetal tweets de wereld in waarin hij verteld dat de speaker die sinds een aantal maanden aan de buitenkan van alle nieuwe Tesla’s zit binnenkort ook gebruikt kan worden om met de mensen om de auto heen te communiceren. In een filmpje wat bijgevoegd is zien we een Model 3 voorbij rijden terwijl we een stem horen zeggen “Well don’t just stand there staring, hop in.”:

In een volgende tweet geeft Musk aan dat het ook mogelijk zal zijn om dit in te zetten in de sentry modus. Mogelijk gaat de auto dus ook hoorbare waarschuwingen geven bij verdacht gedrag. Ook meldde Musk dat het mogelijk wordt om scheetgeluiden op de speaker af te spelen …..

De speakers zijn ingebouwd in de auto’s ivm wetgeving die de stille elektrische auto’s verplicht om bij lage snelheden een geluid te produceren. De speakers bevinden zich aan de onderkant vooraan de auto:

 

Wat wij ervan denken:
Normale autofabrikanten hadden zo’n speaker enkel toegevoegd en er verder niets mee gedaan. Tesla ziet zo’n speaker als een mogelijkheid, als ie er is, waarom zouden we hem dan niet gebruiken. Net als het scheetkussen is dit voornamelijk een grappige feature hoewel het bij bijvoorbeeld de sentry mode wel handig kan zijn. Ook kan ik me voorstellen dat het wel handig is als er mensen voor je auto staan en net merken dat je eraan komt rijden dat je dan op deze manier een iets subtielere waarschuwing kunt geven dan via je claxon …..
 
Wat jullie ervan denken: