Het nieuws:

Vandaag is de eerste Model 3 afgeleverd aan een koper in Nederland. Op twitter plaatste @fredchristenhus onderstaande foto van het ophalen van zijn model 3:Het afleveren van de auto’s gaat nog wel met wat horten en stoten. Veel nieuwe eigenaren werden gister al gebeld dat ze de auto’s op konden halen. In de loop van de dag bleek dat er toch de nodige problemen waren en werden de afspraken afgebeld of verzet naar vandaag. Ook vandaag gingen er op Twitter en in diverse fora berichten rond over het steeds uitstellen of verzetten van afhaalafspraken.

Het lijkt erop dat er een aantal verschillende issues waren. Het schip wat de Tesla’s leverde had vertraging waardoor er geen trailers beschikbaar waren om de autos te vervoeren. Daarnaast doen er ook verhalen de ronde dat de auto’s nog issues hadden met de firmware of de mobile connector die een foutmelding zou geven.

Wat wij ervan denken:

Super dat de eerste model 3’s de weg op gaan natuurlijk. De manier waarop lijkt wel een beetje slordig. Oorspronkelijk zouden de auto’s pas over 1 of 2 weken afgeleverd worden maar blijkbaar is er ergens bij Tesla besloten dat het efficiënter is (of sneller geld oplevert?) wanneer ze direct van het schip op de trailer naar de aflevering gaan. Misschien is het wel een simpel opslagprobleem. Voor de eigenaren is het rommelig maar misschien wel fijn om je auto zo snel te krijgen. Elon Musk verklaard de vertraging door problemen in de haven:

Blijft een feit dat het schip al een tijdje op weg is dus dat ze dit misschien wel iets beter hadden kunnen voorbereiden… 

Wat jullie ervan denken: