Het nieuws:

In een drietal tweets heeft Elon Musk vandaag een aantal updates beloofd. De eerste tweet was een reactie op iemand die vroeg wanneer navigate on Autopilot naar Europa zou komen. Volgens Musk komt dit snel en heeft het vooral te maken met de verschillende soorten borden en wegmarkeringen hier:

Een paar uur later reageert hij op een twee van iemand die laat zien dat hij een kras in zijn Tesla heeft. In reactie hierop verteld Musk dat er een zogenaamde ‘Sentry mode’ aankomt. Wat het precies is legt hij niet uit maar het lijkt erop dat deze modus voor mensen met Autopilot 2 de mogelijkheid biedt om alle camera’s rondom de auto te gebruiken als beveiligingscamera.


Nog weer een uur later reageert Musk op een tweet waarin gevraagd wordt wanneer de geavanceerde summon functie beschikbaar komt. Met deze functie zou de auto naar de locatie van je telefoon kunnen rijden. Ook kan de auto je volgen en je zou de auto als een op afstand bestuurbare auto kunnen besturen vanaf je telefoon. In de tweet geeft hij aan dat deze functie binnenkort ook beschikbaar komt nu de regelgevers het goedgekeurd hebben (het is nog niet duidelijk of dit enkel voor Amerika geldt eerst):

Wat wij ervan denken:

Voor ons in Europa goed om te lezen dat ook hier binnenkort navigate on Autopilot beschikbaar komt. Ook is het mooi om te zien dat Tesla continue het meeste uit de software en de auto probeert te halen en steeds verbeteringen doorvoert. Dat maakt en houdt het automerk wel echt uniek. 

Wat jullie ervan denken: