Het nieuws:

Vandaag zijn de verkoopcijfers van personenauto’s in Nederland voor de maand maart gepubliceerd door Bovag. De best verkopende auto’s in Nederland zijn:

Tesla model 3:   2195
Ford Focus:       1187
Kia Picanto:        965

Over de eerste drie maanden van 2019 stond de Model 3 op de 5e plaats en werden er alleen meer auto’s van het type Volkswagen Golf, Ford Focus, Volkswagen Polo en Kia Picanto verkocht.

Kijkend naar het aantal registraties van de Model 3 per dag dan zien we dat vooral in de laatste 7 dagen van de maand heel veel auto’s op kenteken gezet zijn:

Van de model S en X werden er in de maand maart iets minder verkocht dan in februari. Er werden 8 Model S en 6 Model X op kenteken gezet (tegen 11 en 8 in Februari).

Wat wij ervan denken:

De cijfers geven natuurlijk een beetje een vertekend beeld omdat het hier aankopen betreft die eigenlijk al in de afgelopen twee jaar zijn verzameld. Dan nog zijn dit mooie cijfers. Wanneer je naar het segment van elektrische auto’s kijkt dan haalde Tesla daar een marktaandeel van 56%. Ook belangrijk om in gedachten te houden is dat het hier enkel nog de duurste versies van de Model 3 betreft. Het zal interessant zijn om te zien hoe de komende maanden de verkoopaantallen zullen zijn.

Wat jullie ervan denken: