Home Tesla Autopilot

Tesla Autopilot

Tesla heeft vrij snel in de ontwikkeling van de auto’s hardware aan de auto toegevoegd die nodig is voor een volledig zelfrijdende auto.

Er zijn in totaal nu 4 verschillende hardware versies in omloop.

Hardware 1:

Tesla’s die vanaf eind september 2014 vanaf de lopende band liepen hebben Hardware versie 1 aan boord. Deze bestaat uit een camera midden boven achter de voorruit, een radar onderin de bumper en een 12 ultrasone sensoren (tot 5m) rondom de auto.

Hardware 2/2.5

Vanaf eind 2016 zijn alle modellen uitgevoerd met Hardware versie 2. Deze versie is aanzienlijk uitgebreider en bevat naast de radar (160M zicht) ook 8 camera’s rondom de auto, 12 ultrasone sensoren (tot 8m) en een speciale GPU.

In augustus 2017 is er een verbetering van versie 2.5 gekomen die meer processor capaciteit heeft waardoor de beelden beter verwerkt kunnen worden.

Hardware 3:

Versie 3 is nog niet beschikbaar en wordt verwacht in de loop van 2019. Door deze nieuwe hardware zou er een verbetering van 1000% moeten zijn qua verwerkingscapaciteit van de data.

Tesla levert de hardware standaard op alle auto’s die uit de fabriek rollen. De koper moet zelf bepalen of hij de techniek ook wil gaan gebruiken en betaald alleen eenmalig een bedrag om dit ‘aan’ te zetten. Dit kan bij levering van de auto maar ook in een later stadium (hoewel dan wel tegen een hogere prijs).

Bij de eerste versie van de hardware werd de techniek Autopilot genoemd. Vanaf versie 2 noemt Tesla dit Enhanced autopilot. En er is ook een korte tijd een versie die Full Self Driving capabilities werd genoemd aangeboden (is nu blijkbaar nog wel leverbaar wanneer je ernaar vraagt). Mensen die deze laatste optie aangeschaft hebben krijgen als ze hardware 2 hebben later gratis hardware 3 en hebben de garantie dat zodra Tesla echt helemaal zelfstandig ritten kunnen maken hun auto dit ook kan. Je kon Full Self Driving enkel aanschaffen wanneer je ook al Enhanced Autopilot had gekocht.

De functies die autopilot biedt zijn:

Adaptive cruise control:

Alle modellen met autopilot kunnen en vaste snelheid aanhouden die je instelt en passen hun snelheid automatisch aan aan de auto voor je.

Autosteer:

De auto zorgt ervoor dat hij binnen de lijnen van de weg blijft rijden. Bij de eerste versie van de hardware is dit beperkt tot overzichtelijke wegen met niet al te veel scherpe bochten.

Automatisch van baan wisselen:

Op dit moment werkt dit bij alle versie van de hardware door de gebruiker eerst de richtingaanwijzer aan te laten zetten. Daarna voert de auto zelf de actie uit. In de toekomst kunnen auto’s met Hardware 2 ook zelf de actie initiĆ«ren is de bedoeling.

Waarschuwingen

De auto waarschuwt de bestuurder als je te lang het stuur niet vasthoudt of wanneer er op de weg opvallende zaken gebeuren die volgens de autopilot aandacht nodig hebben

Autopark/Summon

De auto kan zelf inparkeren en met summon kun je zonder in de auto te zitten deze uit een smalle plek rijden of in een of uit een garage halen.

Snelheidsassistentie

Bij Autopilot 1 leest de camera de snelheden van borden af en past die toe en bij Autopilot 2 doet de auto dit op basis van GPS positie

Veiligheidsfuncties

De auto merkt wanneer er een object voor de auto plotseling stilstaat en zal eerst waarschuwen en indien nodig ingrijpen door te remmen.

Klopt er op deze pagina iets niet of heb je aanvullende informatie die ook op deze pagina zou moeten laat dan een comment achter of stuur een e-mail naar info@allesovertesla.nl.