Het nieuws:

Op de EU supportpagina van Tesla over de connectors om te laden  ( https://www.tesla.com/en_EU/support/charging-connectors?redirect=no ) is deze week een aanvulling over de CSS adapter geplaatst. Te lezen valt dat bij leveringen van een model S en X vanaf nu een ccs adapter meegeleverd wordt. 

Update: na het naar buiten komen van dit nieuws heeft Tesla de pagina met informatie aangepast en de vermelding van de CCS adapter verwijderd. Blijkbaar heeft hier iemand een foutje gemaakt.

Wat wij ervan denken:

Toen de model S uitkwam moesten er nog standaarden ontstaan. In europa lijkt CCS toch wel als standaard uit de bus te komen nu Volkswagen Ford, GM, BMW, Daimler en Hyundai in elk geval dit systeem toepassen. Het is natuurlijk van belang om op zoveel mogelijk plekken te kunnen laden en door deze adapter erbij te leveren biedt dat vanzelfsprekend meer gemak. Ook speelt mee dat de Model 3 nu de mogelijkheid heeft om standaard op CCS te laden, het is op zijn minst logisch om de duurdere modellen dan ook deze mogelijkheid te bieden.

Update: Blijkbaar bracht dit toch teveel kosten met zich mee en hebben ze de wijziging teruggedraaid.

Wat jullie ervan denken: