Het nieuws:

Vannacht presenteerde Tesla de langverwachte Model Y. Onderstaand een overzicht van de beschikbare persfoto’s van het grotere SUV broertje van de Model 3:

Onderstaand de specificaties van de verschillende uitvoeringen:

De model Y zal waarschijnlijk net als de andere modellen een 5-sterren veiligheidsrating krijgen en zal zowel in een 5 als 7-zits versie beschikbaar komen. De range zal maximaal 505 km zijn. Net als bij de Model 3 zullen eerst de performance en de long range modellen beschikbaar komen. De prijzen in de Nederlandse configurator zijn als volgt:

In Amerika zullen de eerste modellen in het najaar van 2020 de fabriek uitrijden en in Europa zullen ze in het voorjaar van 2021 beschikbaar komen.

Onderstaand nog een tweetal beelden die het verschil in vorm en grootte tussen een model 3 en een model Y goed illustreren:

Wat wij ervan denken:

De Model Y ziet eruit als een liefdesbaby van een model 3 en een Model X. Met dit model maakt Tesla zijn model lineup compleet. Opvallend is de 7 sits versie. Dit geeft aan dat de auto echt een stukje ruimer moet zijn dan de Model 3. Verder is de auto redelijk wat ervan verwacht werd en bevat hij alle inmiddels bekende Tesla ingredi├źnten. Het enig wat wel iets anders lijkt is dat alle chroom elementen zwart zijn geworden.┬á

Wat jullie ervan denken: