Het nieuws:

Tesla heeft afgelopen nacht haar eerste pickup truck gepresenteerd. Elon Musk presenteerde het extreem futuristische model vannacht in Hawthorne. De auto is gebouwd rond een extreem sterk skelet. Alle gebruikte onderdelen zijn extreem sterk, zo is de bepaling van keihard roestvrij staal en heeft de auto bewapend glas.  

De bak van de truck kan zowel open als dicht gebruikt worden en heeft een ingebouwde ‘ramp’ waarmee je iets erin/op kunt rijden. Tijdens de presentatie toonde Tesla ook een zelfgemaakt ATV die ze op de Cybertruck plaatsten. 

Hieronder de persbeelden van de Cybertruck

Hieronder de specs van de verschillende versies. 

Wat wij ervan denken:

Wat een bijzondere auto. Het ziet eruit als een prototype wat nooit gebouwd gaat worden, een model wat speciaal voor een film gemaakt is, maar is het dus gewoon een auto die over twee jaar op de weg rijdt.Ik snap dat mensen even aan dit ontwerp moeten wennen, maar ik snap ook dat je om in Amerika de Dodge Ramvan en de Ford F150 te verslaan wel iets bijzonders moet doen. En als alle specs echt waar worden is dit voertuig met niets te vergelijken: supersterk en duurzaam, goede range, ruim interieur,  superveel ruimte om spullen mee te nemen (en droog indien nodig) en ook nog eens supersnel. En dat alles voor een best lage prijs. Enige nadeel wat ik kan bedenken is dat je een grote oprit moet hebben…..

Wat jullie ervan denken: