Het nieuws:

Met het online plaatsen in de Amerikaanse online shop van de standaard range model 3 zijn in de Nederlandse shop ook de aanpassingen in de model line-up voor de S en X aangepast. Er zijn nu voor de model S de volgende versies beschikbaar:

Dit is een flinke verandering wanneer je ziet dat er voorheen twee uitvoeringen waren die respectievelijk 112.300 euro en 150.000 euro kostten. 

Bij de Model X zijn de volgende uitvoeringen beschikbaar:

Bij beide auto’s heb je standaard het premium upgradepakket en kun je nu kiezen voor Autopilot of Volledig zelfrijdende besturing als opties.

Wat wij ervan denken:

Dit ziet er uit als een flinke prijsverlaging van de modellen. Wanneer je nu de duurste ludicrous performance versie van de Model S zou aanschaffen met volledig zelfrijdende besturing ben je inclusief BTW 108.000 euro kwijt. Ter vergelijking: Tesla biedt op haar website momenteel een tweedehands P100D die vergelijkbaar is aan met 50.000 kilometer op de teller voor 129.000 euro en een inventory model (zonder volledig zelfrijdend) voor 144.000 euro.

Mogelijk is dit gedaan om in Nederland met de nieuwe bijtellingsregels de vraag weer iets te stimuleren. Hoe dan ook is het echt een enorm prijsverschil.

Wat jullie ervan denken: