Home Range / bereik / hoe ver kan ik rijden met een Tesla

Range / bereik / hoe ver kan ik rijden met een Tesla

De eerste vraag die mensen meestal aan een rijder van een elektrische auto/Tesla stellen is hoever je met een volle accu kunt rijden. Het lastige is dat dit bij een Elektrische auto van een aantal factoren afhankelijk is. Zo bepalen de temperatuur, weeromstandigheden, snelheid en rijstijl hoe ver je met een volle accu kunt komen.

Om een realistisch beeld te krijgen van de range worden er wel veel tests gedaan. Een goed overzicht van testresultaten is onderstaande tabel waarin verschillende gegevens over het bereik van alle Tesla modellen op een rijtje gezet worden. De tabel geeft een mooi beeld van de verschillen tussen de modellen. Houdt er wel rekening mee dat dit cijfers zijn van tests bij normale omstandigheden waarbij niet in heel koud weer bij wind en regen vol het gas ingetrapt wordt. Wanneer je op die manier wilt rijden met je auto zul je misschien nog wel een kwart tot een derde van deze range af moeten halen (klik op de tabel om naar een website te gaan in het engels met meer info over de data en een actuele versie van de tabel):

Bovenstaand zijn testresultaten uit Amerika. Om deze gegevens iets in perspectief te plaatsen zullen we hieronder linkjes verzamelen van gebruikers die realistische testen doen met het bereik van hun Tesla:

Een model 3 long range die bij 120 KM/U op de duitse snelweg 450 KM kan rijden en bij 150 KM/U 315 KM

Klopt er op deze pagina iets niet of heb je aanvullende informatie die ook op deze pagina zou moeten laat dan een comment achter of stuur een e-mail naar info@allesovertesla.nl.