Het nieuws:

Gisteravond zette Elon Musk het volgende bericht op Twitter:


Musk kan natuurlijk zelf de laatste releases testen en uit dit bericht valt op te maken dat de release al snel zal komen voor de mensen die bovenaan de early access list staan. Eind juli gaf Musk al aan dat er een kans was dat versie 10 in de loop van Augustus breed beschikbaar zou zijn.

Als reactie op de tweet van gister kwamen een aantal vragen voor Musk voorbij waarvan er 1 was wat er allemaal in de update zou zitten. Musks reactie hierop was: “Tons of fun!”.

Het lijkt erop dat het in deze versie onder andere mogelijk wordt om videos van Youtube en Netflix te bekijken op het scherm wanneer de auto stilstaat (bijvoorbeeld tijdens superchargen). Hiervoor zou niet de internetverbinding van de auto gebruikt worden maar mogelijk worden superchargers voorzien van wifi om dit realiseerbaar te maken. Verder zegt Musk hier gister over: “Video is amazing with the Tesla sound system. Will include Caraoke!”. Tesla’s worden dus ook uitgerust met een soort karaokefunctie na deze nieuwe update zoals het nu lijkt.

Eerder werd over versie 10 al gezegd dat deze verbeterde autopilot, betere verkeerslicht en stopbord herkenning zou hebben en smart summon.

Wat wij ervan denken:

Video kunnen kijken op het scherm terwijl je aan het superchargen bent is denk ik een functie waar veel gebruikers blij mee zullen zijn. Ik heb menig keer tijdens het superchargen mensen met een telefoon of tablet op een stuur zien zitten. Dit zou een stuk eenvoudiger zijn. Uiteindelijk is het denk ik vooral interessant om te zien wat een dergelijke update oplevert aan verbeteringen op het gebied van autopilot. Elke update geeft een kleine inkijk in de voortgang naar Full Self Driving…. 

Wat jullie ervan denken: