Het nieuws:

Tesla heeft de afgelopen week in alle gebieden de tarieven voor het opladen bij Superchargers verhoogd. In Nederland lijkt het nieuwe tarief 0.27 cent geworden te zijn:

UPDATE 22-01-2019:

Tesla maakt vandaag bekend de tarieven na alle commotie toch weer iets bij te stellen. In Nederland is het nieuwe tarief volgens de nieuwste berichten 0.25 per KWH.

Wat wij ervan denken:

Na de stoppen met het referral programma is dit een nieuwe logische stap in de manier waarop Tesla omgaat met superchargers. Deze zijn natuurlijk van oorsprong vooral bedoeld als laders die je onderweg op langere reizen kunt gebruiken. Doordat bij alle Tesla’s gratis gebruik voor deze chargers werd weggegeven ontstaat natuurlijk veel oneigenlijk gebruik. De prijzen waren de eerste jaren erg laag om het rijden in een Tesla extra aantrekkelijk te maken. Nu dat minder nodig is kunnen de prijzen omhoog.

Door de prijzen te verhogen wordt het logischer om thuis te laden omdat dit goedkoper is. Ook heeft dit te maken met de grote hoeveelheden model 3’s die erbij komen, wanneer die allemaal ook goedkoop kunnen laden bij superchargers kan dit de druk op dat netwerk flink verhogen. Tot slot zal het netwerk door de grotere hoeveelheden Tesla’s op de weg ook flink uitgebreid moeten worden. Dit zal vooral gefinancierd moeten worden uit de opbrengsten van de superchargers.

Duur is het natuurlijk nog steeds niet, superchargers zijn de snelste manier om te laden maar er zijn wel ‘gewone’ laadpalen waar je nog veel meer dan 27 cent per KWH betaald. 

Wat jullie ervan denken: