Het nieuws:

In de maand februari zijn er volgens de RDW in totaal 491 Tesla’s op kenteken gezet. Van die auto’s was het overgrote deel een model 3:

Model S: 11
Model X: 8
Model 3: 472

Het aantal Model S is gelijk aan gebleven januari, van de model X zijn er 3 meer op kenteken gezet maar het is vooral de introductie van de Model drie die de sprong in registraties veroorzaakt. Wanneer we kijken naar het aantal registraties van de model 3 per dag dan zien we onderstaande grafiek:

Met deze aantallen is de Model 3 in de introductiemaand de best verkopende elektrische auto in Nederland. De Kia Niro, Hyundai Kona en de Nissan Leaf verkochten alle drie ruim 300 auto’s in februari.

Wat wij ervan denken:

In totaal is dit een flinke stijging t.o.v. januari. Het aantal S + X is toch ook weer iets toegenomen wat een goed teken lijkt. Het zal interessant zijn om te zien wat de prijsdaling van deze modellen die per 1 maart is doorgevoerd als gevolg zal hebben voor de verkopen in de maand maart.

De grafiek van de registraties van model 3’s per dag geeft nog niet echt en beeld of alle bestellingen die het gevolg zijn van de reserveringen die de afgelopen jaren gemaakt zijn nu uitgeleverd zijn. We zullen moeten kijken wat ongeveer de aantallen zullen zijn op basis van nieuwe bestellingen. De cijfers bij Tesla vertekenen natuurlijk een beetje omdat mensen de auto kunnen pre-orderen. In de eerste maanden van levering zullen er dus verhoudingsgewijs veel geleverd worden.

Al met al is het natuurlijk wel mooi om in de eerste maand direct de best verkopende EV in Nederland te hebben.

Wat jullie ervan denken: