Het nieuws:

Tesla plaatst sinds het derde kwartaal van vorig jaar een update online van het aantal kilometers wat er per ongeluk met een Tesla gereden wordt. De cijfers zijn op onderstaande url te bekijken:

https://www.tesla.com/nl_NL/VehicleSafetyReport

T.o.v. het vorige kwartaal zijn het aantal ongelukken iets gestegen. Voor Tesla’s met Autopilot aan was er 1 ongeluk per 2.9 miljoen kilometer (was 1 per 3.34 miljoen kilometer) en voor Tesla met autopilot uit was het 1 ongeluk per 1.58 miljoen kilometers (was 1 per 1.92 miljoen kilometers). Uit de data van NHTSA blijkt dat voor alle auto’s in Amerika er per elke 436.000 kilometer een ongeluk gebeurt.

Wat wij ervan denken:

De getallen liggen allemaal iets hoger dan het vorige kwartaal (ook het referentiegetal van de NHTSA). Waarschijnlijk zijn de weersomstandigheden in het vierde kwartaal gewoon iets gevaarlijker waardoor er dan meer ongelukken gebeuren. Nog steeds blijkt het aantal ongelukken in een Tesla met autopilot het laagst. Er gebeuren 6 keer zo weinig ongelukken dan in een gemiddelde auto wanneer je autopilot aan hebt staan.  Het zal interessant zijn om deze cijfers straks over een heel jaar te kunnen zien.

Wat jullie ervan denken: